XYLEM Water Solutions

hivatalos magyarországi képviselője

BX típusú UV berendezésekAlkalmazás

  • Háztatrtási és vezetékes ivóvíz
  • Víz élelemiszeriparban és más technológiákban


Jellemzők

  • Magas fertőtlenítési hatásfok viszonylag kis energia felhasználással.
  • Magas UV-C output minimális számú Spektrotherm® típusú UV sugárzókkal.
  • Víz hőmérséklet tartomány BX 50 típusnál nagyobb berendezésekre 0-60 °C.
  • Kalibrált UV intenzitás kijelző rendszer
  • Hosszú élettartamú UV sugárzók változtatható teljesítménnyel
  • BX 80 típusnál nagyobb berendezésekhez opcionálisan rendelhető automatikus tisztító egységek
  • Egyszerű működtetés és karbantartás

A világon előállított ivóvíz nagy hányada ún.üzemi vízként kerül felhasználásra, a kozmetikai iparban, ételek és italok előállítására az élelmiszeriparban, valamint öblítés és újrahasznosítás céljából. Azért hogy az UV fertőtlenítés minden üzemi körülménynek megfeleljen, az ITT kifejlesztette a kompakt WEDECO BX berendezést. Számos változata és beállítási módja megkönnyítik a már meglévő rendszerekbe történő beépítést és alkalmazást.

A WEDECO BX reaktoraiban korszerű, alacsony nyomású Spektrotherm® UV lámpák világítanak, ezek segítségével és az átfolyó mennyiség optimalizálásával nagyfokú fertőtlenítő hatás érhető el alacsony energiafogyasztás mellett.

Vario dose control: Kevesebb energiafogyasztás – hosszabb élettartam
A Spektrotherm technológia nem csak fokozott UV-C teljesítményre képes. A variálható UV dózisvezérlő fejlesztésnek köszönhetően a sugárzók fényereje 50-100% között szabályozható lett, így a sugárzók hasznos élettartama meghosszabbodott, az energiafelhasználásuk pedig csökkent.

Automatikus törlő rendszer a lerakódások ellen
A BX UV berendezést úgy tervezték hogy a karbantartási munkálatok gyorsan és egyszerűen elvégezhetőek legyenek. Pl egyszerű szétszerelés és kézi tisztítás, opcionális vegyi öblítő egység
Ezenkívül a WEDECO BX- hez választható automatikus törlő is ami megakadályozza a szerves és szervetlen lerakódások képződését a kvarc védőcsövön. Ennek a nagy előnye az, hogy a fizikai tisztítás művelete alatt az üzemi muka zavartalanul folytatódhat tovább, leállás nem szükséges. Ez a vegyszermentes törlési eljárás PTFE viton gyűrűk alkalmazásával történik amik ellenállnak a legintenzívebb UV sugárzásnak is .

DVGW & ÖNORM által minősített modellek
A kiválasztott WEDECO BX berendezések fertőtlenítő hatékonyságukat tekintve megfeleltek a DVGW és az ÖNORM követelményeinek. Ivóvízszolgáltatók alkalmazzák magas huminanyag tartalmú ivóvizek esetén.Egyszerű beépíthetőség:
A reaktorházak vízszintesen és függőlegesen is a vízvezetékbe építhetők. A rövid kivitelezésüknek valamint a választható „U” és „Z” csatlakozásnak köszönhetően a BX berendezés utólagos beépítésre kiválóan alkalmas. Az üzemi adatokról (pl. Ki- Bekapcsol, UV Intenzitás) a berendezés folyamatirányító rendszere részletes információkat szolgáltat a kezelőnek.

Copyright © Ecovíz Kft. - verzió: HProg 2.0 - 2.0