XYLEM Water Solutions

hivatalos magyarországi képviselője

K típusú UV berendezésAlkalmazás

  • Ivóvíz (közüzemi ellátás, nagyobb mennyiség)

Jellemzők

  • Biodozimetrikusan tesztelt berendezések (tanusítvány DVGW W294 szerint)
  • Kíváló és megbizható fertőtlenítás alacsony költségek mellett
  • Kis számú sugárzó biztosítja a magas UV-C telejsítményt
  • Spektrotherm® típusú nagy teljesítményű / alacsony nyomású UV lámpák kíváló hőmérséklet stabilitással
  • UV kijelzés és vezérlés nagy pontosságú kalibrált UV szenzor segítségével
  • Hosszú élettartamú UV sugárzók
  • Csekély víznyomás veszteség (inline installáció)
  • Könnyű beépítés (inline)
  • Egyszerű üzemeltetés és könnyű karbantartás

Nagyvárosok és metropoliszok ivóvíz ellátása különlegesen nagy kihívás a vízművek számára. Óriási mennyiségű vizet kell termelni, kezelni és szolgáltatni a város területén belül nap mint nap. Nekünk talán megvan a leghatékonyabb módszerünk arra hogy hatalmas mennyiségű ivóvizet UV fénnyel fertőtleníteni lehessen: A WEDECO K- sorozat.

Hatékony fertőtlenítés – Fenntarthatóan
Manapság alapvető elvárás az UV fertőtlenítéstől az, hogy a vízben lévő vírusokat, baktériumokat és parazitákat elpusztítsa pl. Kriptosporidium, Guardia.- nemkívánatos szagok és melléktermékek nélkül. Vízművek szempontjából viszont egyéb tényezők is fontos szerepet játszanak mint pl a fenntarthatóság, a környezetbarát technológia valamint az energiafogyasztás. A WEDECO K típusú UV konstrukció éppen ezekkel az előnyös tulajdonságokkal rendelkezik.

WEDECO Spektrotherm® UV lámpák
Más gyártók UV rendszereinek közepes nyomású sugárzóival összehasonlítva a WEDECO K sorozat messze a legelőnyösebb megoldás amely minden ökológiai és ökonómiai elvárást teljesít. A sugárcső belső falán található speciális anyag (Amalgám-Indium ötvözet) és az elektromos ballasztok mind csúcstechnikáról és szakértelemről árulkodnak. Az alacsony hőmérsékletű sugárzóknak köszönhetően a kvarc védőcsövön nagyon csekély bevonat képződik, ennélfogva tisztítás csak ritkán szükséges és drága mechanikus törlőre sincs szükség.

WEDECO Vario UV szabályozó rendszer
A WEDECO K berendezéshez egy teljesen automatikus UV dózis-vezérlő is választható. Ennek segítségével a leadandó UV teljesítmény pontosan az aktuálisan átáramló víz mennyiségéhez és minőségéhez áll be. Használatával a Spektrotherm® sugárzók teljesítménye folyamatosan változik, ha a víz mennyisége lecsökken pl éjszakai üzem esetén akár egész sugárzó-sorokat is lekapcsol. A sugárzás mértékének meghatározását egy a reaktor közepére helyezett , az osztrák víz és gázügyi egyesület (ÖVGW) által minősített UV szenzor végzi.

Energiahatékonyság - a K tipuscsalád döntő előnye
A WEDECO K sorozat az energia ill. szervízköltségeit tekintve egy megtérülő beruházás, de gazdaságossága , csekély áramfogyasztása, állítható vezérlése, sugárzóinak hosszú élettartama valamint mérsékelt ára szempontjából is a legjobb megoldásnak bizonyul.


Copyright © Ecovíz Kft. - verzió: HProg 2.0 - 2.0