XYLEM Water Solutions

hivatalos magyarországi képviselője

Spektron típusú UV rendszerAlkalmazás

  • ivóvíz
  • technológiai / ipari víz (élelmiszeripar)


Jellemzők

  • DVGW és ÖNORM által minősített
  • Biztonságos fertőtlenítés biodozimetriás vizsgálat alapján
  • Nincs káros melléktermék (u.m. THM, klóramin stb.)
  • Rendkívül alacsony üzemeltetési költségek az új generációs elektronikai megoldások eredményeként
  • Kiváló elektromos védelem
  • Az UV intenzitás, reaktor hőmérséklet és vízáram folyamatos kijelzése összekapcsolva nagyteljesítményű memóriával és analizáló rendszerrel
  • Nagyon alacsony nyomás veszteségVáltoztatható beépítési lehetőségek és könnyű csőcsatlakoztatás.

A biodozimetrikusan tesztelt Spektron termékskála a német ivóvíz-előírások ( Ivóvízrendelet 2001) 11§ -a szerinti Biztonságos és környezetbarát vízfertőtlenítés minden követelményének megfelelt, osztrák ÖNORM és német DVGW irányelveknek megfelelő minősítéssel rendelkezik.

Az ultraibolya (UV) technológia bizonyított, elfogadott és környezetbarát vízfertőtlenítési eljárás. Az UV-C fénynek kitett mikroorganizmusok másodperceken belül ínaktiválódnak, miután a DNS-sel fizikai reakcióba lépnek.

A vegyszeres fertőtlenítéssel ellentétben az UV sugárzás nem termel káros mellékterméket. Továbbá nem teszi ki az üzemeltető személyzetét a munka közben a vegyi anyagok veszélyének. A két legfőbb előnye az UV fertőtlenítésnek a vegyszeres fertőtlenítési móddal szemben a nagyobb fertőtlenítő hatás (főleg vírusokkal szemben) valamint a helymegtakarítás a rövidebb reakció idő folytán. Mivel nem adagolunk a vízbe vegyszert, nincs szükség "utókezelésre" a víz természetbe való visszaengedése előtt.

Az új Spektron-széria több mint ezer m3/órás teljesítményét tekintve lakossági vagy akár ipari célokra is kiválóan alkalmas. Egy egyedülálló CrossMix modul teszi különlegessé ezt a berendezést, amely a folyadékkarakterisztikai tulajdonságainak feljavítására szolgál. A legújabb generációs elektromos ballasztok és a Spektrotherm lámpák alkalmazásával a felhasználó energiaköltségei akár 30% kal csökkenthetők.

A Spektrotherm lámpák továbbfejlesztése egyre jobb hatásfokú és hosszabb élettartamú sugárcsöveket eredményez.

A korszerű és masszív szerkezete villám és túlfeszültség elleni védelemmel rendelkezik (EMV) és a gondos tervezésnek köszönhetően a legszűkebb helyekre is könnyedén beépíthető.

Copyright © Ecovíz Kft. - verzió: HProg 2.0 - 2.0