XYLEM Water Solutions

hivatalos magyarországi képviselője

Vízmérők kalibrálása

Az ivóvízellátásban használatos vízmérők többségében egy szárnylapátos fogaskerék található amit az eszközön átáramló víz forgat meg.
A kerék által megtett fordulatok száma arányos az átáramlott víz térfogatával, így ha a forgó lapátkerékhez több áttételen keresztül egy számlálót csatlakoztatunk, akkor – kalibrálás után mérhető az átáramlott víz térfogata. Vannak nedvesen futó vízórák, ahol az egész mérőeszközt folyadék tölti ki, és szárazon futó vízmérő órák, ez utóbbiaknál csak a szárnykerék van a vízben, aminek tengelye mágneses áttételen keresztül csatlakozik a számláló egységhez.
Az ECOVÍZ KFT a képzett szakemberei és korszerű vízmérő berendezései segítségével képes az eszköz működési elvétől függetlenül bármilyen vízmérőt kalibrálni 15mm-től 300mm átmérőig.

Vízmérők hitelesítéseAz ország legnagyobb hitelesítő laboratóriumában végezzük a háztartási és ipari vízmérők hitelesítését 15m3/h – 600m3/h áramlási sebességgel ØDN15 – DN 300 tartományon belül.
A mérés során a mérőeszköz működésének pontosságát vizsgáljuk egy PC program segítségével, hogy az megfelel-e a törvényben előírt hitelesítési hibahatár követelményeinek.
A vízmérők hitelesítése egy mérésügyi hatósági tevékenység , amelyről mérésügyi hatósági jegyzőkönyv készül és csak az MKEH felügyelete alatt végezhető, csak a mérés elvégzésére alkalmas hitelesített mérőeszközön.Copyright © Ecovíz Kft. - verzió: HProg 2.0 - 2.0